lichttherapie met chromolight

Het magische effect van kleuren

Het is wetenschappelijk bewezen dat gekleurd licht een positief effect heeft op ons welzijn en onze stemming. Sinds het begin van de 20e eeuw wordt gekleurd licht gebruikt als therapeutisch middel in wellness- en cosmetische behandelingen. Gekleurd licht stuurt impulsen naar de hersenen en stimuleert - afhankelijk van de kleur - verschillende lichaamsfuncties. Licht bestaat deels uit deeltjes en deels uit elektromagnetische golven. Kleurentherapie kan in de praktijk worden ingezet ter ondersteuning van lichamelijke en psychische aandoeningen en klachten. We worden emotioneel beïnvloed door kleuren via onze ogen en ons welzijn verandert afhankelijk van de kleur. We raden daarom aan om per sessie een kleur te kiezen om het beste effect te bereiken. De daadwerkelijke opname van het gekleurde licht vindt echter plaats via de huid. Kleurvibraties bereiken het zenuwstelsel via de cellen over het gehele huidoppervlak. Om de kleurtrillingen ook daadwerkelijk op te vangen, is het handig om in ieder geval op het bovenlichaam ongekleed te zijn. Een positief effect treedt op na 15-20 minuten. De combinatie van infraroodstraling, oscillaties van gekleurd licht, geselecteerde geuressences en ontspanningsmuziek met 1A-geluid zorgt voor de perfecte wellnesservaring.

 

De RGB Chromolight van de airRED kan worden bediend met een extra afstandsbediening en kan het volledige kleurenspectrum traploos doorlopen. RGB staat voor niets meer dan rood-groen-blauw en beschrijft de kleurruimte of kleurperceptie die ontstaat door het additief mengen van de drie basiskleuren.

"We leven tussen licht en duisternis en de kleuren zijn er tussenin."- Goethe

Kleurenspectrum cirkel
Kleurenspectrum cirkel

Hoe werken kleuren

Rood - de kleur van vuur. Rood stimuleert de doorbloeding en stofwisseling, verhoogt het welzijn en geeft ons energie en vitaliteit als we lusteloos zijn en heeft een poriënvergrotend effect. Rood helpt ook bij depressie, stoornissen in de bloedsomloop en lage bloeddruk.

 

Groen - de kleur van de natuur en het leven. Groen licht inspireert en kalmeert. Groen heeft een positieve werking op de bronchiën en longen en heeft een ondersteunende werking bij ontstekingen en huidirritaties, hartpijn, ademhalingsmoeilijkheden en slaapstoornissen. Bovendien zou groen licht een desinfecterende werking hebben.

 

Geel - de kleur van de zon. Geel heeft een rustgevende werking bij maag- en darmaandoeningen. Geel licht ondersteunt  bij spanning in de spieren en spierkrampen. Geel ontgift, verstevigt de huid en weefsels, versterkt het zenuwstelsel en verlicht depressies.

 

Blauw - de kleur van water. Blauw staat voor duidelijkheid, stilte en kou. Blauw licht verlicht spanning, geeft rust en heeft een ontspannende werking bij nervositeit en slapeloosheid. Blauw verlaagt de hartslag, bevordert de bloedcirculatie, heeft een pijnstillende en kalmerende werking. Blauw licht is vooral goed bij verkoudheid.

 

Violet - de kleur van het bovennatuurlijke en van inspiratie. Violet licht heeft een effect op het immuunsysteem en het lymfestelsel en ondersteunt de vochtbalans. Violet wordt vaak gebruikt bij meditatie. Violet licht stimuleert het denken en bevordert het zelfbewustzijn.

 

Oranje - de kleur van joie de vivre. Oranje licht verdrijft somberheid en laat je van depressie naar opgewektheid gaan. Oranje heeft een preventieve werking tegen depressies, spierkrampen en spierspanning. Het stimuleert ook de stofwisseling en vermindert rimpels.

De airRED moet je beleven

Klik op de kaart voor de website van airRED home showroom Nederland.

airRED showrooms

Dit is de NL vertaling van de originele Duitstalige airRED website. Copyright Wellever AG

Laat van je horen!

Stuur een berichtje naar airRED home showroom Nederland. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.