airRED infrarood cabine in een bedrijf

Het kantoorsyndroom

Het tijdperk van informatietechnologie en automatisering van werk hebben de werkstructuren sterk veranderd. 60% van de mensen brengt hun werkdag door aan hun bureau. Als gevolg hiervan lijden werknemers niet alleen aan een zittende levensstijl, maar ook aan een reeks symptomen en ziekten. De term "kantoorsyndroom" verwijst naar specifieke aandoeningen in de organen en systemen van kantoormedewerkers.

Veelvoorkomende kantoorziektes uitgebeeld: rugpijn, hoofdpijn, overgewicht, brandende ogen, nekpijn, buikpijn
Rugpijn is de meest voorkomende oorzaak van ziekteverzuim.   23% van het ziekteverzuim in bedrijven is terug te voeren op aandoeningen van het bewegingsapparaat. Gevolgd door ziektes als depressie en burnout.

Waarom is wellness belangrijk op de werkvloer?

Werk maakt een groot deel uit van ons leven. Wereldwijd heeft 74% van de mensen tussen de 16 en 64 jaar een baan en brengt ongeveer 60% van hun tijd op het werk door. Omdat we zoveel tijd op het werk doorbrengen, wordt het steeds belangrijker dat de werkomgeving een gezonde levensstijl mogelijk maakt, niet belemmert. Methoden om de werkplek actiever te maken, zoals sport of wellness, worden steeds vaker door werkgevers toegepast. De airRED-business biedt hiervoor een ideale en eenvoudige optie.

 

3.2 Miljard werknemers over de hele wereld voelen zich in toenemende mate on-wel. Stress, burn-out, ontevredenheid en chronische ziekten zorgen voor een bedrijfseconomische last voor zieke werknemers in de vorm van ziekteverlofkosten en verminderde productiviteit. Ongeveer 15% van de wereldwijde economische output wordt verminderd door ziekte en verzuim.

 

Welzijn en werk zijn van elkaar afhankelijk. Een slechte gezondheid of persoonlijke zorgen die naar de werkplek worden gebracht, hebben een negatieve invloed op de motivatie, toewijding en productiviteit. Het resultaat is een ware vicieuze cirkel, omdat mentale en emotionele stress vaak de oorzaak zijn van chronische ziekten, die vervolgens leiden tot verminderde productiviteit.

 

Deze cirkel is echter ook duurzaam te doorbreken, zodat er een gezonde kringloop kan ontstaan. Als we ons gezond en in balans voelen, gaan we automatisch met meer energie, focus en motivatie aan de slag. Werk kan dus ook een bron van vreugde en voldoening zijn. De werkplek is een ideale plek waar collega's elkaar kunnen ondersteunen en motiveren om gezonde gewoontes te ontwikkelen.

airRED gezondheidsvoordelen
voordelen airRED infrarood cabine in bedrijven
contact opnemen

De airRED moet je beleven

Klik op de kaart voor de website van airRED home showroom Nederland.

airRED showrooms

Dit is de NL vertaling van de originele Duitstalige airRED website. Copyright Wellever AG

Laat van je horen!

Stuur een berichtje naar airRED home showroom Nederland. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.