Gezondheidsvoordelen

Iedereen die denkt dat hij geen tijd heeft voor zijn lichamelijk welzijn, zal vroeg of laat tijd moeten hebben om ziek te worden.

We leven in een tijd waarin het dagelijks leven steeds hectischer wordt. Alles moet snel werken, en je moet het vooral zelf doen Het onderwerp gezondheid heeft niet alleen een hoge persoonlijke waarde, maar ook een sociale. Maar wat betekent gezondheid eigenlijk? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) betekent gezondheid dat dit een toestand van volmaakt lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn is en niet alleen de afwezigheid van ziekte en kwalen. Gezondheid betekent niet alleen het eten van een gezond en uitgebalanceerd dieet, wat voor velen de belichaming is van een gezond leven, maar ook voldoende beweging en daaropvolgende ontspanning zijn belangrijke factoren die bijdragen aan de gezondheid.

 

Veel ziekten worden veroorzaakt door de factor stress. Maar hoe kun je dit voorkomen? Warmte is een echt wondermiddel dat ziekten kan voorkomen of zelfs genezen. Dat erkende 400 voor Christus. de Griekse dokter Permenides. Door warmte toe te voegen kan pijn worden verminderd en voorkomen door spieren en gewrichten te ontspannen. Bovendien wordt de warmte in de huid en het weefsel waargenomen door thermische sensoren, die de bloedcirculatie verhogen wanneer de kerntemperatuur van het lichaam stijgt. De zuurstoftoevoer wordt verbeterd en regeneratie- en genezingsprocessen verlopen sneller. Lees hier meer over infrarood.

De kracht zit in rust

De meest voorkomende pijngebieden zijn in de nek, schouders en langs de lumbale wervelkolom. Ze worden vaak veroorzaakt door onjuiste belasting of eenzijdige belasting bij het dagelijkse werk. Daarnaast zijn er factoren zoals gebrek aan lichaamsbeweging, zwaarlijvigheid en vooral psychologische stress.

 

Stressmanagement of stressvermindering, verbeterde voeding en fysieke training zijn daarom belangrijke factoren bij het bestrijden van pijn. Thermische relaxatie door infraroodstraling is een van de meest effectieve methoden om de gewenste effecten te bereiken. Of het nu na een stressvolle dag op het werk, na een sportieve sessie of gewoon een kleine rustpauze is, infrarood biedt een snelle en goede oplossing.

 

Hieronder vind je een overzicht van de positieve effecten van infrarood en ziekten waarbij infrarood kan ondersteunen of zelfs genezen.

De werking van infrarood op onze gezondheid

huid met zweetdruppels

Ontgifting

Ons milieu en voedsel worden continu belast met vervuilende stoffen zonder dat we het merken. Gifstoffen worden opgeslagen in het onderhuidse vetweefsel. Vanaf een temperatuur van 45 ° C wordt lichaamsvet gedeeltelijk vloeibaar gemaakt en kan het in de vetcellen opgeslagen gif worden uitgescheiden. Bij intensieve lichamelijke inspanning verhoogt de warmte de kerntemperatuur van het lichaam. Om niet oververhit te raken, wordt water via de zweetklieren uitgescheiden om de lichaamstemperatuur weer te verlagen - een natuurlijk klimaatregelingssysteem voor het lichaam. Bij infraroodwarmte blijft de warmte echter constant. Het vetweefsel kan vloeibaar worden en gifstoffen, zuren en verontreinigende stoffen worden via de poriën uitgescheiden. Doordat infrarood diep in de huid doordringt, is het ontgiftingsproces zelfs nog hoger dan bij de traditionele sauna. Regelmatige detox leidt tot minder allergieën en stress en een betere gezondheid. Bovendien worden de ontgiftingsorganen lever, nieren, darmen en huid merkbaar ontlast wanneer veel gifstoffen in korte tijd worden verwijderd met behulp van infraroodwarmte. Mensen met een onvoldoende nierfunctie merken het positieve effect van diepe infraroodwarmte op, bijvoorbeeld door een verminderde enkelzwelling of het verdwijnen van wallen onder de ogen.


rug masseren

Rugpijn

Ziekten in het bewegingsapparaat van het lichaam zijn een wijdverbreide ziekte geworden. Gebrek aan lichaamsbeweging, een verkeerde werkhouding aan het bureau en onjuiste klimatologische omstandigheden in de ruimte zijn vaak de oorzaak. Melkzuur wordt afgezet door verkeerd gebruik van de spieren. Regelmatige ontgifting met behulp van infraroodwarmte kan afwijkingen van de wervelkolom of gewrichten en laesies voorkomen.

 


knie fysiotherapie

Spierspanning

Spierspanning wordt veroorzaakt door overbelasting van dezelfde spierdelen, zoals door lange autoritten, onbekend lichamelijk werk of een verkeerde werkhouding. Door de extreem zware belasting van de spieren kunnen "afvalstoffen" niet volledig worden afgebroken wanneer de energie vrijkomt. Het resultaat is pijnlijke spieren of zelfs spit. Het spierstelsel is te zuur en vervalt in een stijfheid, zodat het niet verder kan worden belast. Infrarood dieptewarmte lost de afvalproducten op en voert ze zeer snel door de huid af.


onderbeen en voeten

Gewrichts- en botpijn

Gewrichtspijn wordt vaak veroorzaakt door een onjuiste belasting, een verkeerde uitlijning van de spieren of lichte verstuikingen (subluxaties). Dit zorgt in eerste instantie voor een irritatie in de weke delen. Je voelt pijn en neemt een ontzienende houding aan. Als deze toestand na een paar dagen niet afneemt, leidt de constante spanning tot gewrichtsafzettingen, omdat het lichaam de gevoelige gewrichtsoppervlakken wil beschermen. Men spreekt dan van artrose. Infrarood dieptewarmte helpt om de ontstekingsproducten uit het lichaam te krijgen en de gewrichten soepeler te maken. Botpijn laat zien dat de stofwisseling niet helemaal in orde is. Metabole processen kunnen worden genormaliseerd door infrarood dieptewarmte en zweten.


medische setting

Chronische aandoeningen

Dieptewarmte stimuleert het lichaam om zichzelf te genezen en het immuunsysteem wordt duidelijk sterker. Infraroodwarmte wordt door zijn veelzijdige werking door medische professionals aanbevolen. Bijvoorbeeld chronische sinusitis kan volledig worden genezen door infrarood dieptewarmte. Hoofdpijn en migraine, die er vaak mee gepaard gaan, verdwijnen ook. Maar zelfs bij ‘alledaagse ziekten’, zoals een verkoudheid, doet infrarood echte wonderen.


reuma hand

Reuma

Het is bekend dat reuma kan worden behandeld met warmte. Iedereen die aan reuma lijdt, moet echter individueel uitzoeken of de toepassing van warmte compatibel is. Warmte is niet aan te raden bij acute ontstekingen. Chronische degeneratieve reumatische aandoeningen zijn goed te behandelen met warmte. De infraroodwarmte dringt diep in de huidlagen en verwarmt gewrichten en botten. Dit leidt in het beste geval tot een verbetering van de mobiliteit.


dokter met stethoscoop

Longen en bronchiën

Ziekten van de luchtwegen reageren gunstig op dieptewarmte, omdat de bronchiolen (kleine takken van de bronchiën) zich verwijden bij blootstelling aan warmte. Een betere ademhaling betekent dat er meer zuurstof in het weefsel komt. Chronische bronchitis, astma en emfyseem kunnen positief worden beïnvloed. Bij gebruik is het aan te raden om meerdere keren langzaam in en uit te ademen.


bloeddruk meten

Hart-bloedsomloop

Als u acute cardiovasculaire problemen heeft, mag u natuurlijk niet in een warmtecabine zitten. Chronische hart- en bloedsomloop problemen kunnen echter zeer positief worden beïnvloed met infraroodwarmte. Als de bloedvaten onder constante spanning staan door een te hoge of te lage bloeddruk, kan warmte, gecombineerd met ontspanning, worden gebruikt als een medische preventieve maatregel. Regelmatige infraroodtoepassingen en daaropvolgende koude douches kunnen ook problemen met koude handen en voeten oplossen.


haar kammen

Huid en haar

De huid laat duidelijk de aanwezigheid van afvalproducten en gifstoffen zien. Het dieptewarmte effect verwijdert de gifstoffen die zich onder de huid afzetten uit het lichaam. De poriën gaan open en het lichaam wordt verlost van gifstoffen. Door de uitscheiding van afvalstoffen wordt de huid goed van bloed voorzien en krijgt zo een gezonde tint en wordt steviger. Haar profiteert ook van de uitgescheiden gifstoffen en groeit sneller en dikker terug.


huidziekte

Littekens, huidziekten, verwondingen

In de medische sector is al veel geprobeerd met warmtetoepassingen, maar de systemische toepassing van dieptewarmte belooft het grootste succes. Toepassingsgebieden zijn onder meer acne, eczeem, neurodermitis, psoriasis en ichthiose. Het genezingsproces wordt ondersteund door de warmte-energie en huidletsels kunnen sneller en effectiever worden behandeld. Infrarood dieptewarmte helpt littekens en brandwonden te genezen met minder littekens.


ogen onderzoek

Oogziekten

Infrarood wordt ook gebruikt in de oogheelkundige behandeling, bijvoorbeeld bij leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (LMD). Dit omvat een groep netvliesaandoeningen die een afname van de centrale gezichtsscherpte omvatten die tot een visuele beperking leiden. Als mensen bijvoorbeeld naar hun polshorloge kijken, kunnen ze alleen de wijzerplaat zien, niet de wijzers. Leeftijd speelt een grote rol bij deze ziekte, maar het is verstandig om ook daarvoor al regelmatig uw oogarts te raadplegen. De behandeling met infrarood stimuleert de bloedcirculatie, waar LMD ook baat bij heeft.


onderbeen masseren

Bloedcirculatie en lymfe

Het relaxerende effect treedt na korte tijd op bij elke warmtebehandeling. Of het nu gaat om een warm bad, de traditionele sauna of infrarood, het werkingsmechanisme is anders, maar het effect is hetzelfde: de spieren ontspannen, bloed- en lymfevaten zetten uit en de resulterende bloedstroom verwijdert stoffen die via de nieren worden uitgescheiden. Het positieve effect: significant minder congestie in armen, benen en gezicht. Een verhoogde doorbloeding heeft ook een positief effect op het energieniveau. Je voelt je fris en actief!


man en vrouw in yoga pose

Geestelijk evenwicht en slapeloosheid

Endorfines zijn gelukshormonen die de hersenen onder bepaalde omstandigheden zelf aanmaken. Stress voorkomt de vorming van endorfines. Bij zweten in een infrarood warmtecabine kunnen stressfactoren zoals adrenaline gemakkelijker worden verminderd, omdat de warmte sneller en dieper in het weefsel doordringt. Na ongeveer 15-30 minuten wordt ontspanning bereikt en begint het lichaam met het genezingsproces. Bij regelmatig gebruik kan infrarood ook helpen bij slapeloosheid, die vaak wordt veroorzaakt door overmatige stimulatie met gifstoffen.


sporter drinkt

Infrarood warmte en sport

Zelfs in de oudheid baadden atleten na wedstrijden in de zon of baadden ze in het zand, omdat men ook toen al wist  hoe belangrijk warmte is voor het welzijn. Omdat overtollig melkzuur vaak ontstaat tijdens overmatige inspanning, moet het snel worden afgebroken zodat de atleet snel weer fit kan worden. Infraroodwarmte versnelt dit proces. De airRED is daarom ideaal voor atleten en sportverenigingen.


De airRED moet je beleven

Klik op de kaart voor de website van airRED home showroom Nederland.

airRED showrooms

Dit is de NL vertaling van de originele Duitstalige airRED website. Copyright Wellever AG

Laat van je horen!

Stuur een berichtje naar airRED home showroom Nederland. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.